Extrudovaný len 5kg

Upravené lněné semínko si ponechává všechny pozitivní účinky tepelně zpracovaného semene, ale výrazně se prodlužuje doba jeho skladování i použitelnosti, a není třeba jej dále nijak upravovat. Extrudovaný len je skvělým krmným doplňkem pro koně.

Struktura krmiva
  • Obsah: Extrudované lněné semeno 70 %, extrudované otruby 30 %. NL 17,8 %, tuk 25,3 %, vláknina 8,12 %, škrob 9,6 %, vápník 1455 mg/kg, fosfor 732 mg/kg, popel 4,2 %.

Lněné semínko musí být před zkrmováním nějak upraveno, neboť jeho pevná slupka zabraňuje dostatečnému natrávení a využití v organismu. Nejčastěji se používá šrotování, drcení, či spaření. Vzhledem k vysokému obsahu tuku velmi rychle žluknou. Proto se v poslední době začala pro úpravu lněného semene využívat extruze, která je jednou z nejlepších úprav krmiv vůbec. Jde o tepelnou upravu semínka, navázaného na pšeničné otruby - samotné zpracování lnu není jinak možné.

  • Doporučená denní dávka:   Ideální je podávat cca 200 g, což je asi v přepočtu 50 ml čistého lněného oleje. Je to mnohem levnější, než zkrmovat přímo lněný olej.

  • Skladování a spotřeba: Skladujte v suchu, nejlépe při teplotách do 20 °C. Mějte ji hermeticky uzavřenou v PVC sáčku tak, aby se k ní nedostali moly. Pokud se tak stane, nevyhazujte ho, koním to nijak nevadí.

Spotřebujte nejlépe do 12 měsíců od datumu balení na obale.

3011

Mohlo by vás také zajímat