Probiotika pro koně 1L

Tekutá probiotika pro koně. 

Probiotický preparát na bázi užitečných mikroorganizmů s obsahem mikro a makroelementů pro chov koní. Probiotické mikroorganizmy pro stabilizaci procesu trávení a posílení imunity zviřat.

Přídavek ke krmivu (dospělí koně):

Denní dávka pro dospělého koně je 1 x denně 60 ml em15 koně, dávku můžeme rozdělit na dvě dávky. V případě koliky je možno dávku zvýšit. Ve stresových situacích jako je např. transport, zapojení do stáda nebo příprava k porodu, podáváme 2 týdny před plánovaným nebo očekávaným stresem dvojitou dávku em15 koně.

Bezprostředně po narození podat 2-5 ml em15 koně přímo na jazyk.

Probiotické mikroorganizmy v chovu koní :

-        optimalizace procesu trávení

-        řešení problémů kolik

-        zlepšení vstřebávání krmiva

-        zlepšení kvality srsti

-        ošetření infekčních poranění

-        hygienizace kopyt (podlomy)

-        ošetřování kožních problémů

-        omezení používání léků

-        zlepšení kondice zvířat

a to vše snadno, rychle a ekologickou cestou

Ošetření srsti a kůže:

Použít postřik 10 % roztokem emFarma (1 díl Em Farma a 9 dílů vody).Vytlačování příčin vzniků infekce kůže, poranění a odřenin. Likvidace zánětů spojivek. Eliminace pachů, plísní a omezení zahnívání podestýlky.

Použít 10 % roztok emFarma (1 díl emFarma 9 dílů vody).Postřik stáje, kójí provádět důkladně s cílem osídlit podlahy, stěny, stropy a zařízení užitečnými mikroorganizmy. Zabráníme tím dominaci patogenů ve stáji. V případě podestýlky z pilin je potřeba intenzivnější postřik. V letním období mlžit celou stáj roztokem při koncentraci 1 litr emFarma na 20 litrů vody.

Hygienizace výběhů a postrojů:

Výběh postříkat s použitím 1 – 1,5 litr emFarma /100 m2 v ředění umožňujícím postřik celé plochy. Zastřešená místa postřikovat s použitím většího množství vody (10 litrů vody na 100 m2). Pro venkovní aplikace použít 4 – 5 litrů vody na 100m2. Výborných výsledků lze dosáhnout při aplikacích za deště nebo mžení. Místa uskladnění a postroje, zvláště když jsou propocené, jakož i vybavení používané k ošetřování koní postříkat 10 % roztokem emFarma.

Ošetření pastvin:

Aplikovat 3 až 4 krát během sezóny. Pro první postřik v době silného růstu trav použít 25 litrů emFarma na 300 – 400 litrů vody. Pro každý další postřik postačí 15 litrů emFarma na 300 – 400 litrů vody. Postřiky pastvin plní úlohu výživy pro rostliny, stimulují růst trávy, eliminují plísně a rozkládají koňský trus.

Složení:

Celkový počet laktobakterií (Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophillus, Lactobacillus lactis, Lactobacillus plantarum) – 3,6 x 105 KTJ/ml, celkový počet kvasinek (Saccharomycces cerevisce)- 5,6 x 105 KTJ/ml, melasa z cukrové třtiny, mořská sůl, bylinný extrakt, nechlorovaná voda, ekologická melasa, výtažky z bylin a rýžových otrub

Pro ředění nepoužívat chlorovanou vodu.Skladovat nejlépe ve 12-15 °C, ne na přímém slunci.

Mohlo by vás také zajímat