Karob (lusky svatojánského chleba) – je z 89 % složen ze sacharidů, z toho polovinu tvoří vláknina, druhou cukry, (nikoliv škroby), dále je perfektním zdrojem riboflavinu, taninu, vápníku, mědi a manganu
Kombinace cukrů obsažených v luscích z rohovníku vytváří blahodárný efekt na střevní mikroflóru tím, že redukuje střevní pH
Je účinný pro tvorbu nerozpustných komplexů, které chrání střevní sliznici
Tanin rohovníku, na rozdíl od taninů z jiných zdrojů, je vázán (a tím je i ničí) na toxiny a znemožňuje růst bakterií – oba tyto faktory jsou velice užitečné v případě řešení průjmů
Obsažené polyfenolické látky mají silné inhibiční účinky na trávicí enzymy
Je také vhodnou alternativou pro koně s intolerancí cukru (má nízký glykemický index) a škrobů
Karob se používá i pro hubené koně, jako atraktant na zchutnění krmné dávky a zlepšuje srst, kůži a kopyta
Obsahuje 12x větší množství vápníku než kukuřice, 2,4 x více draslíku a 4,5 x více riboflavinu než kukuřice
Jedná se tedy o krmivo vhodné pro všechny typy koní a poníků
Velmi se hodí pro koně s nadváhou, laminitidou, s intolerancí cukru (nízký glykemický index) a škrobů, nebo pro snížení rizika žaludečních vředů
Dále je velmi příznivý pro koně, kteří mají problémy s trávením (podpora trávení, regulace pH, prevence průjmů)
Je perfektním zdrojem vlákniny, vitamínů a minerálních prvků
Výborný pro míchání vlastních směsí pro koně (zchutňovadlo)
Karob (lusky svatojánského chleba) – je z 89 % složen ze sacharidů, z toho polovinu tvoří vláknina, druhou cukry, (nikoliv škroby), dále je perfektním zdrojem riboflavinu, taninu, vápníku, mědi a manganu